Letos na zdravstveno letovanje 85 otrok in mladostnikov – prijave do konca šolskega leta

Otroci in mladostniki, stari do 5 do 19 let, se lahko udeležijo zdravstvenega letovanja, če zaradi težav z zdravjem pogosto obiščejo zdravnika. Otroke na zdravstveno letovanje napoti njihov osebni zdravnik.

Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah je tudi v letu 2015 organizator zdravstvenega letovanja otrok in mladostnikov iz občin Obsotelja in Kozjanskega. Letovanje bo potekalo 10 dni, od 8. do 18.  avgusta,  in sicer v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa na Debelem rtiču.  Tam bo udeležence  spremljala skupina mentorjev in vzgojiteljev, 24 ur na dan bo prisotna tudi zdravniška ekipa.  Za družabne in športne aktivnosti bodo skrbeli animatorji.

Letovanje za eno osebo (avtobusni prevoz, nastanitev in 5 obrokov hrane, mentorji – vzgojitelji, zdravstvena ekipa, animatorji, zavarovanje) stane 341,00 €  na osebo. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije bo za letovanje vsakega otroka prispeval  250,00 €, občina, kjer ima otrok stalno bivališče, pa bo dodala 40,00 €. Tako bo prispevek staršev za desetdnevno letovanje njihovega otroka znašal le 51,00 €.

Staršem, ki menijo, da bi  bilo letovanje ob morju koristno za zdravje njihovega otroka ali mladostnika, predlagamo, da se pogovorijo z otrokovim osebnim zdravnikom. Zdravniki že imajo vse informacije o napotitvah na letovanje in morajo izbiro otrok za letovanje opraviti do konca šolskega leta.  Vse nadaljnje informacije o letovanju pa bodo starši prejeli na Območnem združenju Rdečega križa Šmarje pri Jelšah.      

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.