Krajevne organizacije Rdečega križa s Kozjanskega novo leto začele z uspešnimi dobrodelnimi in zbiralnimi akcijami

Ljudje na Kozjanskem in v Obsotelju so bili vedno solidarni s sokrajani, ki so jih prizadele nesreče ali pa se znašli v nenadni stiski. In kašni tudi ostajajo. To dokazujejo zadnje akcije, ki so jih izpeljale nekatere krajevne organizacije Rdečega križa.

Potem ko so prostovoljke krajevne organizacije RK Podsreda  ob koncu preteklega leta zbrale 3.500,00 evrov za zdravljenje bolne sokrajanke v Nemčiji, so se že na začetku tega leta zelo izkazale krajevne organizacije Rdečega križa Bistrica ob Sotli, Buče in Virštanj.

Krajevna organizacija RK Bistrica ob Sotli je organizirala dobrodelni koncert z naslovom 'Boštjanova pot v samostojnost'. 38-letni Boštjan Kunej ima mišično distrofijo in je na invalidskem vozičku. Ker bolezen hitro napreduje, ima vse več težav pri vožnji,  predelava avtomobila pa stane 40.000 evrov.  Boštjanu so izročili ves izkupiček dobrodelnega koncerta, to je 2.700,00 evrov.

Krajevni organizaciji RK Buče in Virštanj pa sta se takoj odzvali na nesrečo, ki se je pripetila družini Hrvatič iz Verač. V udaru elektrike je izgubila 6 krav in tako ostala brez vira za preživljanje. Podobno kot v Podsredi so prostovoljke naše organizacije po domovih zbirale prostovoljne prispevke. Sokrajani, ki dobro razumejo, kako je, če te doleti takšna nezgoda, so darovali kar 9.000,00 evrov.  Družina Hrvatič je tako že lahko začela obnavljati  govejo čredo.

Omenjene akcije so dokaz, kako pomembna je za uspešno delo dobro organizirana prostovoljska mreža. Naši prostovoljke in prostovoljci so jamstvo, da bodo humanost, solidarnost in strpnost še naprej vrednote, s katerimi se bo  ponašala naša organizacija.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.