Tradicionalna 13. Drobtinica bo 10. in 11. oktobra 2015

Letošnja  Drobtinica bo že trinajsta zapovrstjo, potekala pa bo v občinah Bistrica ob Sotli Kozje, Podčetrtek in Rogaška Slatina. V soboto, 10. oktobra, dopoldne, bodo dobrodelne stojnice v Rogaški Slatini (pred supermarketom Jager na Prvomajski  in stari tržnici) in v Podčetrtku (pred Mercatorjem in Keo Tuš). Na Prazniku kozjanskega jabolka v Podsredi bo  stojnica Drobtinice v soboto 10. in nedeljo 11. oktobra ves dan, izkupiček pa bo namenjen učencem osnovnih šol Lesično in Bistrica ob Sotli.

Prostovoljke Rdečega križa  iz omenjenih občin bodo same spekle kruh, potico, pecivo in mlince, podarile bodo tudi druge domače proizvode, kot so rezanci, mlečni izdelki, med, marmelada, vložena sadje in zelenjava, ipd. Članom Rdečega križa bodo ob stojnicah pomagali osnovnošolci  in člani Leo kluba Rogaška Slatina. Vsak proizvod, za katerega bodo obiskovalci pripravljeni dati prostovoljni prispevek, bo pomenil vsaj eno kosilo za šolarja, ki mu starši toplega šolskega obroka ne  morejo plačati.

Za sodelovanje v letošnji dobrodelni akciji Drobtinica smo prosili tudi podjetnike iz občin Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek in Rogaška Slatina.  Z motom 'Ducat kosil za  ducat nasmehov' jih bomo povabili, naj za šolska kosila učencem iz socialno šibkih družin darujejo 30,00 evrov. Tako bi lahko oplemenitili znesek, ki ga bomo zbrali  ob stojnicah z zamenjevanjem  domačih proizvodov za prostovoljne prispevke.  

Z dobrodelno akcijo Drobtinica, ki bo potekala v soboto, 10. oktobra in nedeljo, 11. oktobra 2015, želimo zbrati denar za vsaj 1.800 šolskih kosil za otroke iz revnih družin.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.