Tradicionalna 12. dobrodelna akcija DROBTINICA bo 11. in 12. oktobra 2014

  Pomanjkanje in revščina  si utirata pot v vse več družin in tako prizadeneta tudi vse več otrok. Materialna in denarna pomoč  šolarjem iz družin  na robu preživetja je zato ena najpomembnejših nalog  Območnega združenja Rdečega križa Šmarje pri Jelšah. 

Območno združenje  Rdečega križa Šmarje pri Jelšah in krajevne organizacije RK  v Obsotelju in na Kozjanskem  smo v obdobju januar – september 2014 samo za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin ter sofinanciranje šole v naravi  in zdravstvenega letovanja namenili več kot 8.000,00 evrov. Brezplačno letovanje na Debelem rtiču bomo v letu 2014 omogočili 16 osnovnošolcem. Z dobrodelno akcijo Drobtinica, ki bo potekala v soboto, 11. oktobra in nedeljo, 12. oktobra 2014, pa želimo zbrati denar za vsaj 1.500 šolskih kosil za otroke iz revnih družin.

Letošnja  Drobtinica bo že dvanajsta zapovrstjo, potekala pa bo  v občinah Kozje, Podčetrtek in Šmarje pri Jelšah. V soboto, 11. oktobra, dopoldne, bodo dobrodelne stojnice v Šmarju pri Jelšah (pred supermarketoma Mercator in Spar) in v Podčetrtku (pred Mercatorjem in Keo Tuš). Na Prazniku kozjanskega jabolka v Podsredi bo  stojnica Drobtinice v soboto 11. in nedeljo 12. oktobra ves dan, izkupiček pa bo namenjen učencem osnovnih šol Kozje in Lesično.

Prostovoljke RK  iz omenjenih občin odo same spekle kruh, potico, pecivo in mlince, podarile bodo tudi druge domače proizvode, kot so rezanci, mlečni izdelki, med, marmelada, vložena sadje in zelenjava, ipd. Članom Rdečega križa bodo ob stojnicah pomagali osnovnošolci  in člani Leo kluba Rogaška Slatina. Vsak proizvod, za katerega bodo obiskovalci pripravljeni dati prostovoljni prispevek, bo pomenil vsaj eno kosilo za šolarja, ki mu starši toplega šolskega obroka ne  morejo plačati. 

Za sodelovanje v letošnji dobrodelni akciji Drobtinica bomo prosili tudi podjetnike iz občini Kozje, Podčetrtek in Šmarje pri Jelšah.  Z motom 'Ducat kosil za  ducat nasmehov' jih bomo povabili, naj za šolska kosila učencem iz socialno šibkih družin darujejo 30,00 evrov. Tako bi lahko oplemenitili znesek, ki ga bomo zbrali  ob stojnicah z zamenjevanjem  domačih proizvodov za prostovoljne prispevke.   

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.