Skladišče rabljenih oblačil v Šmarju pri Jelšah ponovno odpira svoja vrata

V Šmarju pri Jelšah je novo podobo dobilo skladišče rabljenih oblačil, ki ga upravljajo prostovoljke Krajevne organizacije Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, po oblačila vanj pa prihajajo prebivalci iz vseh šestih občin Obsotelja in Kozjanskega.

Skladišče je prostor dobilo v pritličju stare šole. Za prenovo prostora je poskrbela občina, opremo pa so z lastnimi sredstvi nabavili v Krajevni organizaciji Rdečega križa Šmarje pri Jelšah. Večji prostori bodo uporabnikom omogočili boljšo preglednost ponudbe in lažjo izbiro, prav tako pa bodo do njega lažje dostopali starejši obiskovalci, saj jim ne bo treba do skladišča hoditi več po stopnicah. Novega skladišča so se razveselile tudi prostovoljke, ki imajo odslej več prostora za zlaganje in shranjevanje oblačil, s čimer bodo lahko učinkoviteje blažile socialne stiske.

Na območju Obsotelja in Kozjanskega ponudbo rabljenih oblačil v skladiščih Rdečega križa v Šmarju pri Jelšah in Rogaški Slatini koristi okoli 300 obiskovalcev letno. Največje povpraševanje je po otroških in športnih oblačilih, posteljnini ter obutvi, v zimskem času pa tudi po toplih puloverjih, jaknah in bundah. V Šmarju pri Jelšah in Rogaški Slatini rabljena oblačila tudi sprejemajo. Posebnih zahtev pri tem ni, važno je le, da so oblačila sveže oprana ter brez raztrganin.

 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.