O skrbi za zdravje na stojnici v Podčetrtku

Ob svetovnem dnevu zdravja 7. aprila smo se RKS – OZ Šmarje pri Jelšah pridružili vrsti ozaveščevalnih akcij o preventivni skrbi za zdravje. 

Na stojnici četrtkovega sejma v Podčetrtku smo obiskovalcem ponudili brezplačne meritve krvnega tlaka ter informativno in promocijsko gradivo, ki bralca ozavešča o preventivni skrbi za zdravje ter programih s področja varovanja zdravja  Rdečega križa Slovenije. O svojem zdravstvenem stanju so se lahko obiskovalci posvetovali z zdravstveno strokovnjakinjo.  

Preventivo delovanje na področju zdravja je tudi sicer eno izmed obsežnejših področij v programu našega območnega združenja. V sklopu dogodkov in prireditev letno pripravimo vsaj pet javnih akcij ozaveščanja prebivalstva  o preventivni skrbi za zdravje in zdravem življenjskem slogu. Dobro so se uveljavile tudi naše krajevne zdravstvene postaje, kjer obiskovalcem nudimo brezplačne meritve krvnega tlaka ter meritve sladkorja in holesterola v krvi. Letos bomo postaje pripravili v občinah Bistrica ob Sotli, Rogatec in Rogaška Slatina.


 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.